Večeře s lanýži
11. 1. 2023 v 18:30 hodinCena 7 500 Kč/os
Lanýž - bílý nebo černý?
Jedno mají společné - jsou velmi vzácné!
V letošním roce díky dlouhému a velmi teplému podzimu jsou ještě o trošku víc vzácnější než v posledních letech.
Lanýž je velmi zvláštní a jedinečný druh houby. Po staletí na něj kuchaři a mlsné jazýčky pějí ódy o chuťové dokonalosti.
Každý má své vyjádření a využití v culinárii. Bílé jsou skvělé jako finále na teplém pokrmu, naopak černé jako zvláštní koření k masům a hutným omáčkám.
V tomto lednovém termínu jsou naštěstí k dispozici ještě oba dva druhy a tak nám Sára může připravit opravdové delikatesy s bílým a černým diamantem.
Amuse Bouche
Můj kvasový chléb s máslem a strouhaným bílým lanýžem
Champagne Drappier Blanc de Blancs Grand Cru 2012
~
Mušle Svatého Jakuba, černý lanýž, kaštany
Chassagne-Montrachet 1er Cru "Chenevottes" 2011, Fontaine-Gagnard
~
Foie Gras ravioli, bílý lanýž
Arbois Vin Jaune 1995, Michel Gahier
~
Křepelka s lanýžovou nádivkou
Nuits-Saint-Georges 1er Cru "Les Corvées Pagets" 2001, Robert Arnoux
~
Lanýžová laskonka, oříškový mousse
Bonnezeaux 1999, Château de Fesles
Večeře s lanýži
11. 1. 2023 v 18:30 hodinCena 7 500 Kč/os
Lanýž - bílý nebo černý?
Jedno mají společné - jsou velmi vzácné!
V letošním roce díky dlouhému a velmi teplému podzimu jsou ještě o trošku víc vzácnější než v posledních letech.
Lanýž je velmi zvláštní a jedinečný druh houby. Po staletí na něj kuchaři a mlsné jazýčky pějí ódy o chuťové dokonalosti.
Každý má své vyjádření a využití v culinárii. Bílé jsou skvělé jako finále na teplém pokrmu, naopak černé jako zvláštní koření k masům a hutným omáčkám.
V tomto lednovém termínu jsou naštěstí k dispozici ještě oba dva druhy a tak nám Sára může připravit opravdové delikatesy s bílým a černým diamantem.
Amuse Bouche
Můj kvasový chléb s máslem a strouhaným bílým lanýžem
Champagne Drappier Blanc de Blancs Grand Cru 2012
~
Mušle Svatého Jakuba, černý lanýž, kaštany
Chassagne-Montrachet 1er Cru "Chenevottes" 2011, Fontaine-Gagnard
~
Foie Gras ravioli, bílý lanýž
Arbois Vin Jaune 1995, Michel Gahier
~
Křepelka s lanýžovou nádivkou
Nuits-Saint-Georges 1er Cru "Les Corvées Pagets" 2001, Robert Arnoux
~
Lanýžová laskonka, oříškový mousse
Bonnezeaux 1999, Château de Fesles
Rezervujte si degustaci
Zarezervujte si místo včas. Rezervaci vám potvrdíme e-mailem.