Večeře s lanýži

11. 1. 2023 v 18:30 hodin
Cena 7 500 Kč/os


Lanýž - bílý nebo černý?

Jedno mají společné - jsou velmi vzácné!

V letošním roce díky dlouhému a velmi teplému podzimu jsou ještě o trošku víc vzácnější než v posledních letech.

Lanýž je velmi zvláštní a jedinečný druh houby. Po staletí na něj kuchaři a mlsné jazýčky pějí ódy o chuťové dokonalosti.

Každý má své vyjádření a využití v culinárii. Bílé jsou skvělé jako finále na teplém pokrmu, naopak černé jako zvláštní koření k masům a hutným omáčkám.

V tomto lednovém termínu jsou naštěstí k dispozici ještě oba dva druhy a tak nám Sára může připravit opravdové delikatesy s bílým a černým diamantem.


Amuse Bouche

Můj kvasový chléb s máslem a strouhaným bílým lanýžem

Champagne Drappier Blanc de Blancs Grand Cru 2012

Mušle Svatého Jakuba, černý lanýž, kaštany

Chassagne-Montrachet 1er Cru "Chenevottes2011, Fontaine-Gagnard

Foie Gras ravioli, bílý lanýž

Arbois Vin Jaune 1995, Michel Gahier

Křepelka s lanýžovou nádivkou

Nuits-Saint-Georges 1er Cru "Les Corvées Pagets" 2001, Robert Arnoux

Lanýžová laskonka, oříškový mousse

Bonnezeaux 1999, Château de Fesles


Rezervujte si degustaci

Zarezervujte si místo včas. Rezervaci vám potvrdíme e-mailem.